IV Ogólnopolski Konkurs Slow Food 2025 – Sukces naszych uczennic!
2025-05-21
Z dumą informujemy, że Anastasiia Skoryk i Nela Blicharz – uczennice klasy 3PT – zajęły I miejsce w IV Ogólnopolskim Konkursie Slow Food 2025! To wyjątkowe wydarzenie promuje ideę zdrowego, naturalnego i świadomego odżywiania, opartego na lokalnych produktach, tradycji kulinarnej i szacunku dla środowiska.
Konkurs skierowany był do młodych adeptów sztuki kulinarnej ze szkół gastronomicznych z całej Polski. Zadaniem uczestników było przygotowanie deseru talerzowego z kaszy gryczanej - palonej, niepalonej lub w formie mąki - łączącego smak, zdrowie i kreatywność. Nasze uczennice zachwyciły jury deserem pod nazwą „Czekoladowo-gryczana rozkosz”, który doskonale wpisał się w filozofię Slow Food.
Serdecznie gratulujemy Anastasii i Neli – Wasza pasja, talent i zaangażowanie są inspiracją!